10 דרכים לטייל באופן יותר אקולוגי

לטייל אקולוגי

מגבלות הקורונה מתחילות להעלם והדחף לטייל שב אל רובנו. זה לא סוד שטיולים כוללים זיהום רב, בין אם זה בתחבורה האווירית או בסגנון הטיול. אך כמו בכל תרומתנו לזיהומים השונים גם כאן יש לנו אלטרנטיבות אקולוגיות. יש לנו את האופציה לטייל ולחקור את העולם הזה בקלות, אבל עדיין מחובתנו לנסות לעשות את זה בצורה האקולוגית ביותר שביכולתנו.

אז למה אנחנו מחכים? 10 דרכים להפיכת הטיול הבא שלך ליותר אקולוגי.

1. תנתקו מכשירים חשמליים בביתכם לפני שיוצאים לטייל.

כ-15 אחוז מצריכת החשמל שלנו מבוצעת על מכשירי חשמל שאינם פועלים או שפועלים במצב המתנה. ישנם מכשירים כמו תנור, מיקרוגל, טלוויזיה, מטענים, ממירים ועוד שעצם זה שהם מחוברים לשקע הם מושכים חשמל. כך שבזמן שאנחנו לא שוהים בבית בין אם לכמה ימים או לטווח ארוך לפני היציאה מנתקים את כל מכשירי החשמל הלא חיוניים.

לנתק מכשירי חשמל לפני שיוצאים לטייל

2. אל תדפיסו כרטיסי טיסה.

עכשיו בעידן הטכנולוגי קל יותר לחסוך בנייר ובאופן כללי ניתן לשלב את זה בעוד תחומים בחיים. אם לא נדרש ממכם מסיבה מיוחדת להגיע עם הזמנת הטיסה מודפסת תשמרו צילום של ההזמנה ותציגו אותו באופן דיגיטלי בצק אין.

3. הביאו איתם צעיף לטיסה במקום השימוש בשמיכת המטוס.

לרוב השימוש בשמיכות המטוס הוא חד פעמי. זה כיף להתכסות במשהו כשמנסים להירדם או כשרואים סרט בטיסה ולעיתים קרובות גם קר במהלך הטיסה. הצטיידו מראש בפריט חם בתיק היד שלכם ותחסכו את השימוש בשמיכות המטוס.

4. תטיילו עם ערכת ‘אפס פסולת’ בתיק היד.

תציידו מראש עם פריטים שיעזרו לכם לצמצם את הפסולת שאתם מייצרים. לדוגמא – כוס או בקבוק למלא מים/שתייה אחרת במהלך הטיסה, סכום רב פעמי עם אופציה להוסיף אליו מפית בד, אוזניות למערכת שמע של המטוס. בנוסף משהו לאכול על מנת שלא תתפתו לקנות חטיפים באריזות במהלך הטיסה.

5. צמצמו את טביעת הרגל האקולוגית שיצרתם.

טיסה אווירית יוצרת זיהום רב ואחראית על פליטה פחמנית רבה, כיום יש ארגונים אשר עוזרים לנו לצמצם את פליטה. מזינים באתר את טווחי הטיסה ומשלמים להם לקזז את פליטת גזי החממה שהטיסה יצרה. תוכלו לעשות את זה באתר של ‘GoClimate’ או ‘MyClimate’.

6. תטיילו בתחבורה ציבורית, ברגל או באופניים.

למרות שלא תמיד ניתן לטייל ולהתנייד באוטובוס, רכבת או באופניים במהלך הטיול, אך כאשר ניתן העדיפו את האופציות הללו מאשר טיסה או השכרת רכב. אומנם לפעמיים זה מאריך את הדרך אך זה חוסך פליטה רבה של גזי חממה. בנוסף אתם תחוו את הטיול בצורה טובה יותר מכיוון שתוכלו להנות מהנוף שבדרך, להימנע מהסטרס שפקקים ומציאת חנייה מספקים וליצור אינטראקציה עם מקומיים ומטיילים אחרים.

לטייל בתחבורה ציבורית

7. תבחרו בלינה אקולוגית.

לינה אקולוגית יכולה להתבטא בכמה דרכים. ניתן לחפש מקומות לינה אשר עומדים בתקן קיימות וסביבה. ‘GSTC’ – תקן הקיימות הבינלאומי מעמידה קריטריונים מחמירים שכוללים את השפעות הארגון על הסביבה המקומית, תמיכה בשימור נופים מקומיים ובמגוון ביולוגי, צריכים להוכיח ביצוע פעולות לצמצום של זיהום ודלדול משאבים טבעיים. תוכלו למצוא מקומות אירוח שמבטיחים צמצום של חותמם על הסביבה באתר ‘BookDifferent’.

אך אפילו בחירה במקום אירוח מקומי שהוא לא מלון (אשר מבזבז חשמל רב על תאורה, גופי חימום מים, מזגנים בזבוז מים ואוכל וכדומה) תוכל ליצור שינוי סביבתי. בנוסף עשו שימוש חוזר במגבות, כמו שבביתכם אינכם מחליפים מגבת בכל יום גם בחופשה ניתן להתנגב במגבת יותר מפעם אחת ולחסוך את בזבוז החשמל והמים שכרוכים בשטיפתה.

8. תאכלו ותשתו מקומי.

שינוע של סחורה ברחבי העולם והמדינה יוצר פליטת פחמן דו-חמצי רב, בכך שתקנו אוכל ושתייה מתוצרת מקורית תמנעו את השינוע. בנוסף כאשר קונים ואוכלים מקומי תומכים בעסקים המקומיים אשר לרוב תלויים בתיירות. מעבר לזה הדרך בטובה ביותר להכיר מקום חדש היא דרך טעימת האוכל המקומי שלה.

לטייל ולאכול מקומי

9. תעשו קניות באופן אחראי.

תרבות הצריכה היא בין הגורמים המזהמים ביותר. באופן כללי עדיף לצרוך כמה שפחות. תקנו רק מה שאתם באמת צריכים, תתרכזו בלטייל מאשר בלקנות. אם חווית הקנייה היא חלק בלתי נפרד מהטיול שלכם השתדלו לקנות מקומי. הימנעו מלקנות מרשתות בינלאומיות, תתמכו בעסקים המקומיים בארץ בה אתם מטיילים. אך חשוב לזכור לא לקנות פריטים אשר מעודדים פעילות לא חוקית שהורסת את הטבע כמו צדפות, אלמוגים, שנהב מפילים, פריטי עור וכו’.

10. השאירו את הסביבה נקייה.

הדרך הכי חשובה, הכי קלה והכי מתחשבת בסביבה היא להשאיר את הסביבה נקייה. השליכו לפח את האשפה או לקחו אותה איתכם במקומות שאין פחים אך לעולם אל תשאירו זבל מאחור, לא בטבע ולא ברחוב. הזבל שלנו שלרוב מכיל פלסטיק אינו מתקלה והוא יכול לפגוע בחיות השונות או להיסחף אל הים. בנוסף אם אתם מטיילים ונתקלים באשפה רבה תוכלו לעזור לסביבה ולתרום למקום בו אתם מטיילים בכך שתאספו את האשפה. למרות שהזבל לא בהכרח שלך, כדור הארץ של כולנו והגיע הזמן לעשות דברים למענו ולמען עתידנו כאן.

שמרו את הפוסט לטיול הבא שלכם ותשתפו אותו עם חברים שטסים בקרוב.

שתפו הלאה:

3 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לעוד כתבות שיכולות לעניין אותך

סיכום עולמי חדשות טובות

סיכום עולמי – חדשות טובות 2023

שנת 2023 הייתה שנה מאתגרת מאוד לנו כקולקטיב אבל חשוב לי לזכור ולהזכיר שאם נחפש, נמצא גם נקודות חיוביות בדרך. אומנם אנחנו כבר התקדמנו אל

Read More »

נעים להכיר, אני פז חן

אני בעלת הבלוג הזה ובעלת סטודיו Raise למוצרי נייר להתפתחות אישית והעצמה. בין היתר אני גם אסטרולוגית שמאמינה שבכוכבים נמצאת ההדרכה המדויקת לקוד הקוסמי שלנו ולמסע שבאנו לעבור כאן. אני מאמינה שהגענו לחיים האלה כדי לחוות הרפתקה, כיפית ומפתחת. כחלק מהמסע שלי אני כאן כדי לחלוק ולשתף את הידע שאני צוברת כדי להנגיש ולאפשר לכמה שיותר אנשים להתחבר לעוצמה הפנימית שבהם.

ראשי פרקים

פוסטים אחרונים

כלים להתפתחות אישית

יומן ליווי חצי שנתי להתפתחות אישית.

הרשמה לניוזלטר

הצטרפו לרשימת התפוצה ותקבלו עדכונים על מבצעים, תוכן חד שלא כדאי לך לפספס, חדשות טובות והפתעות נוספות ששמורות לחברי הקהילה בלבד.