אפס פסולת הינה תנועה עולמית אשר דוגלת בהפחתת ייצור הזבל שלנו למען עתידנו בכדור הארץ. איך עושים את זה? מפתחים הרגלי צריכה אקולוגים ומצמצמים את כמויות הזבל שאנחנו מייצרים. זה קל יותר משנדמה לכם, צריך רק להיות מודעים ולהשתמש בפתרונות הקיימים.
האם ניתן לצמצם את ייצור הזבל שלנו במאה אחוז?
כרגע לא, אבל זה בסדר. אנחנו שואפים לצמצם ככל הניתן את ייצור הזבל שלנו, כל אחד עד גבול קצה היכולת שלו. כל צמצום תורם, מהקטן לגדול. אנחנו לא צריכים קבוצה קטנה של אנשים שמצמצמים את הפסולת שלהם לגמרי, אלא קבוצה גדולה של אנשים שעושים מאמצים בכיוון. אנחנו מייצרים פסולת כמעט בכל תחום בחיינו וישנם הרגלים קטנים שיכולים לעזור לנו להפחית משמעותית את ייצור הזבל בתחומים שונים בחיינו. זה לא אומר שאתם חייבים לשנות את כל ההרגלים שלכם כבר מחר אבל אתם בהחלט יכולים להחליט לשנות הרגל אחד כבר היום ולהתקדם בקצב שלכם לכיוון עתיד טוב יותר לנו ולילדינו.
למה בכלל לעשות מאמצים לכיוון אפס פסולת?
כדור הארץ קורס תחת הזיהומים שלנו ויש לזה אפקט ישיר על איכות חיינו ועתידנו כאן. אנחנו מייצרים הרבה מאוד זבל ולזבל הזה לוקח המון זמן להתכלות (להעלם). בזמן שהוא נמצא על כדור הארץ הוא מזהם את הקרקע ומי התהום שלנו, תופס שטח אדמה רחב ויוצר פגיעה בבעלי חיים רבים.
עוד בנושא: פלסטיק לנצח – לאן הולך הפלסטיק.
אנחנו מייצרים יותר זבל ממה שאנחנו יכולים להכיל.
ישנם מדינות רבות שלא מצליחות להתמודד עם כמויות הזבל שהן מייצרות, דבר שיוצר פגיעה חמורה במשאבי הטבע וביצורים שחיים באזור. אך גם לפגיעה ביצורים שחיים באזורים שונים משלנו יש השפעה על איכות חיינו ועתידנו. כל יצור שחי על כדור הארץ (מלבד בני האדם) ישנו השפעה חיונית הכרחית למאזן האקולוגי. המאזן האקולוגי מאפשר לנו תנאי מחייה בסיסיים כמו חמצן, אדמה פורייה ומים נקיים.
על מנת לאפשר עתיד לבני האדם בכדור הארץ אנחנו צריכים להתחיל לשנות את הרגלנו ולפעול אחרת.
אנחנו בתקופה שבה הרבה יותר קל לזרוק ולקנות חדש, התעשייה מוכרת באיכויות ירודות ובזול. תהליך הייצור עצמו מזהם את הסביבה ולאחר שימוש קצר אנחנו זורקים את המוצר וממשיכים לזהם את הסביבה. הגיע הזמן לחשוב על העתיד, להתחשב בסביבה ולהסתכל מזווית אחרת על הדברים. לכל דבר יש השלכות אקולוגיות ותפקידנו לוודא שלמעשינו יהיו השלכות מזעריות ככל הניתן. אין לנו תחליף לכדור הארץ והגיע הזמן לכבד ולשמור על הבית שלנו.
בפוסט הבא אפרט על הרגלי צריכה אקולוגים ועל איך לצמצם את כמויות הזבל שאנחנו מייצרים. אך בינתיים אני אאתגר אותכם לאמץ הרגל קטן לחייכם לכיוון אפס פסולת –
בכל פעם שאתם רוצים לזרוק מוצר תשאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
– האם אני יכול לתקן את זה?
– האם אני יכול ליצור מזה משהו חדש?
– האם יש לי למי להעביר את זה?
אם בכל זאת אתם לא מוצאים למוצר שימוש תבדקו אם יש לכם
אפשרות לשלוח חלקים ממנו או את כולו למחזור. לפני שאתם קונים חדש תבדקו עם עצמכם האם אתם באמת צריכים עוד אחד כזה והאם יש לאותו מוצר אלטרנטיבות אקולוגיות.
בהצלחה, תשתפו אותי בתגובות אם אימצתם את ההרגל.
תגובה אחת