כל אחד אוהב לבלות בים בצורה אחרת, חלק אוהבים לשכב ולהשתזף וחלק אוהבים לשחק בכדור. יש כאלה שנהנים משחייה במי הים ואחרים נהנים מאיסוף צדפות. בילוי בים מאפשר לנו הרבה וזה גם תורם לנו בהפחתת לחצים. יש כל-כך הרבה מה לעשות בחוף הים אז אולי הגיע הזמן להפסיק עם איסוף הצדפות כי זה פוגע בסביבה.
למה משמשות הצדפות והקונכיות?
הצדפות והקונכיות לא נועדו לשמש כתכשיטים או כאביזרי נוי. הם למעשה שרידים של בעל חיים שמת. ישנו מגוון רחב של רכיכות אשר משתמשות בצדפות והקונכיות כסוג של שריון וכבית כגון: תמנונים, סרטנים, דיונונים, חלזונות ואפילו תולעים. גם לאחר שהרכיכה שנצמדה לצדפה מתה, עדיין ישנם רכיכות אחרות שיכולות לעשות שימוש באותה צדפה.
למי שלא יודע, רכיכות הן יצור חי חסר חוליות בעלי גוף רך והן מגינות על עצמן בעזרת הצדפה או הקונכייה.
הרכיכות משחקות חלק בלתי נפרד מהמערכת האקולוגית בים וגם ביבשה. כמו שכבר הזכרתי בעבר, ללא מערכת אקולוגית מתפקדת בים, לא יוכלו להתקיים חיים ביבשה. אנחנו נשענים אחד על השני ובשביל תנאי מחייה בסיסים (חמצן, מים נקיים ואדמה פורייה) אנחנו צריכים מאזן אקולוגי תקין.
הצדפות משחקות תפקיד נוסף במאזן האקולוגי.
מלבד שימושם כמגן לרכיכות, הצדפות והקונכיות באיזה שהוא שלב נשחקות ומתפוררת. כאשר הן מתפוררת החומר העיקרי ממנו הן עשויות חוזר למי הים ומוטמע מחדש על ידי בעלי החיים הימיים ועוזר להם בבניית השלד שלהם. בנוסף הפירורים של הצדפות וקונכיות ביחד עם אבנים שהתפוררו יוצרים את חול הים.
כמו שניתן לראות יש לצדפות שימוש חשוב יותר בחוף הים מאשר אצלנו בבית. כמובן שניתן להמשיך להתפעל מהצורות והצבעים של הצדפות והקונכיות בגבולות החוף. אך אם עדיין אתם מרגישים צורך עז לעשות טיול בחוף הים ולאסוף אוצרות או שזה לדעתכם הפתרון המושלם להעסיק את הילדים, למה שלא תטיילו עם שקית ענקית ותאספו את הזבל שלא שייך לשם ורק מזיק לנו ולסביבה. כך במקום ליצור נזק סביבתי תצרו שינוי סביבתי חיובי באותה פעולה בדיוק. פעולה נוספת שתעזור ליצור שינוי סביבתי חיובי היא להסביר לילדכם ולסביבתכם למה אי אפשר לקחת את הצדפות איתכם הביתה ולעודד איסוף זבל במקום.
עוד בנושא: לאן כל הפלסטיק הולך?
תגובה אחת